VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

dissabte, 16 de juny del 2012

BAIXA CALIFÒRNIA I LA COSTA DEL PACÍFIC DE MÈXIC

BAJA CALIFORNIA y LA COSTA DEL PACÍFICO DE MÉXICO
BAJA CALIFORNIA and THE PACIFIC COAST OF MEXICO
A finals de novembre del 2011 es va oferir un cel amb la seva major part lliure de núvols, lo que va permetre una visió convincent de tota la longitud de la Baixa Califòrnia i la costa del Pacífic de Mèxic. Enmig de la claredat, els forts vents del nord-est van fer aixecar tempestes de pols tant en el continent com en la península.
Les imatges de color natural necessàries per crear aquesta vista obliqua van ser adquirides el 27 de novembre de 2011, pel MODIS (Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer) a bord del satèl·lit Aqua de la NASA.
L'equip de color de la NASA, a Goddard,  processa imatges com aquesta per ajudar a avaluar la presència de sediments i plàncton al mar. Les tempestes de pols interfereixen en aquest procés, ja que els aerosols de sorra bloquegen gran part de la llum solar entrant i sortint. Les tempestes de pols poden pertorbar l'activitat humana sobre la terra, però una vegada que bufa al llarg del Golf de Califòrnia i l'Oceà Pacífic, ajuden a fertilitzar les aigües amb nutrients que promouen la formació del fitoplàncton. A l'hivern, les aigües al voltant de la Baixa Califòrnia són sovint plenes de balenes, ja que solen menjar-se el plàncton.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada